Publicitat
Publicitat

El creador d'Astèrix denuncia la seva filla

"Hem decidit fer comprendre a Sylvie Uderzo i el seu marit (Bernard de Choisy) que no els deixarem fer", va explicar a la premsa a les portes dels jutjats

Albert Uderzo, un dels creadors d'Astèrix, va denunciar ahir la seva filla i el seu gendre davant la justícia francesa per "violència psicològica", segons l'advocat del dibuixant.

"Hem decidit fer comprendre a Sylvie Uderzo i el seu marit (Bernard de Choisy) que no els deixarem fer", va explicar a la premsa a les portes dels jutjats. El 2011 Sylvie Uderzo va presentar una denúncia per "abús de debilitat" davant aquest mateix tribunal en entendre que l'"entorn" del seu pare, llavors de 84 anys, s'aprofitava d'ell per influir en la gestió dels seus drets. "És una decisió dolorosa, però vull que la justícia estableixi que els meus pares han estat víctimes d'estafes que han saquejat i trencat una família", va declarar Sylvie en aquell moment al diari Le Parisien . Segons l'advocat d'Uderzo, però, aquesta causa acabarà arxivada. El xoc familiar va esclatar el 2007, quan la filla d'Uderzo i el seu marit van ser acomiadats de l'editorial Albert René, que gestionava la publicació dels còmics d' Astèrix . Sylvie Uderzo s'oposava a cedir els drets de l'obra a l'editorial Hachette Livre, com va acabar passant el 2008, i acusava l'entorn del seu pare d'aprofitar-se d'ell. Uderzo diu que mai s'hauria esperat aquesta "persecució".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF