Publicitat
Publicitat

EL RADAR

Troben les còpies del videojoc d’ET enterrades al desert fa 30 anys

Quan Steven Spielberg va estrenar la pel·lícula ET, el 1982, la productora de videojocs Atari va veure-hi una oportunitat d’or per llançar un joc protagonitzat pel mateix personatge. Però el resultat va ser un fracàs, fins al punt que el videojoc d’ET ha estat considerat des de llavors com el pitjor de la història, i se l’ha culpat de la caiguda que va patir el sector durant la dècada dels 80.

Arran d’aquest fiasco, Atari va decidir desfer-se de les còpies que no s’havien venut, i segons es va dir llavors la manera de fer-ho va ser enterrar-les al desert de Nou Mèxic. La incògnita sobre si havia estat efectivament el destí d’aquell joc va quedar resolta dissabte, quan uns quants centenars de còpies del videojoc van aparèixer en una excavació que s’estava fent prop de la ciutat d’Alamogordo precisament per buscar-les.

Aquesta recerca forma part d’un documental que produeix Microsoft, a través de la seva marca de videojocs, Xbox Entertainment Studios, sobre la història d’aquest títol maleït. Una portaveu de la companyia va explicar dissabte a la nit que les còpies van aparèixer sota diverses capes de deixalles al cap de tres hores d’excavar en una zona de 50 per 50 metres. Per ara no s’ha precisat quantes unitats del joc s’han localitzat, però experts citats per Reuters creuen que n’hi podria haver milers o, fins i tot, milions.

“És un tema sobre el qual s’ha parlat i rumorejat durant trenta anys. Molta gent es preguntava si realment els jocs s’havien enterrat, i volien una resposta”, va explicar el director del documental, Zak Penn, després de confirmar que la teoria era certa. “No sé quant pagaria la gent per un joc d’ET fet malbé, però com a peça històrica té un valor molt diferent”, va afegir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF