Publicitat
Publicitat

Solidaritat enmig dels disturbis

Centenars de voluntaris van organitzar ahir la brigada de neteja més gran que es recorda a Turquia. Armats amb guants i bosses de plàstic, s'esmunyien per entre les barricades de la nit anterior per recollir fins a l'última burilla.

"Sembla que les brigades de neteja s'han convertit en el segell exclusiu de les revoltes ciutadanes", ironitzava l'activista egípcia Gigi Ibrahim a Twitter. Les brigades de neteja de Taksim recordaven molt les que es van muntar a la plaça Tahrir del Caire després de l'assalt a cavall de les forces lleials a Hosni Mubàrak. "Anem a casa a buscar aigua i menjar. Els escombriaires s'ho mereixen. Porteu coses per ajudar-los. Feu-ne difusió a internet!", demanava pels carrers Ebru Akar, una professora de 30 anys.

Aquesta onada de solidaritat turca també s'ha estès a la sanitat. Durant el cap de setmana, els telèfons de metges voluntaris eren retuitejats. Algunes farmàcies del centre d'Istanbul van decidir obrir de guàrdia per poder atendre ferits en les càrregues policials.