Publicitat
Publicitat

El Col·legi de Periodistes premia Marc Marginedas, Javier Espinosa i Ricard Garcia Vilanova

Els tres periodistes segrestats a Síria reben el premi Manuel Vázquez Montalban. Sergi Pàmies és guardonat en la en la categoria de periodisme esportiu

Els tres periodistes que han estat segrestats a Síria, Marc Marginedas (El Periódico), Ricard Garcia Samaranch i Javier Espinosa (El Mundo) han estat guardonats amb el premi Manuel Vázquez Montalban del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en reconeixement al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte.

El jurat del premi en la categoria de periodisme cultural i polític, integrat per Josep Maria Martí (Col·legi de Periodistes de Catalunya), Miguel Aguilar (Random House), Joan Manuel Perdigó (El Periódico), Carles Revés (Planeta), que delega el vot en el representant del Col·legi, i Tomàs Delclós (El País), que actua com a secretari del jurat.

Aquest premi, que ja ha arribat a la seva desena edició, vol ser el reconeixement "al seu compromís professional i del treball dels corresponsals en zones de conflicte que són testimonis insubstituïbles del què passa perquè són als llocs dels fets i ho fan amb la voluntat de donar veu als sense veu". El premi és una reivindicació de la figura del periodista com "a testimoni presencial i de la necessitat de no acomodar-se a les notícies redaccionals manllevades".

El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, es va crear l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista, mort l'any anterior. El premi es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu.

Pel que fa a la categoria de Periodisme Esportiu, convocat conjuntament pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació F.C. Barcelona, recordem que aquest any el jurat va decidir atorgar-lo a l'escriptor Sergi Pàmies. El jurat va considerar que "al llarg dels anys, i a través de la literatura i el periodisme, Pàmies ha sabut interpretar el llegat de Vázquez Montalbán", a més de "preservar la seva herència intel·lectual i l'exercici d'un periodisme crític, profund i transversal". La cerimònia d'entrega dels guardons és prevista per l'11 de juny a les instal·lacions del F.C.Barcelona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF