Publicitat
Publicitat

Almenys 15 morts en un atemptat suïcida contra una mesquita a l'Aràbia Saudita

La mesquita formava part d'un quarter de la policia de la ciutat d'Abha, al sud-oest del país

Almenys 15 persones han mort aquest dijous en l'atemptat en la mesquita d'una base militar a la ciutat d'Abha, al sud-oest de l' Aràbia Saudita, ha dit el ministeri de l'Interior saudita. La base es troba només a uns 100 kilòmetres de la frontera amb el Iemen, on Riad protagonitza una intervenció per sufocar l'aixecament dels rebels houtis i restablir el poder del president Al-Hadi.

Un portaveu del ministeri de l'Interior ha aclarit que la mesquita formava part del quarter de les Forces de Seguretat d'Emergència. Entre les víctimes mortals hi ha 12 policies i 3 treballadors que es trobaven dins de l'edifici.

El portaveu del govern ha afegit que el suïcida ha detonat un cinturó d'explosius durant les pregàries del migdia. D'acord amb les informacions difoses pel diari àrab 'Sharq al Ausat', que ha xifrat en una trentena el nombre de ferits per l'atemptat, el terrorista portava un cinturó d'explosius.

El grup jihadista Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de l'atemptat contra la mesquita. En un comunicat, el grup assegura que un dels seus membres ha "eludit els controls de seguretat" i ha fet detonar el cinturó d'explosius que duia a sobre.