Publicitat
Publicitat

SEGONA DIVISIÓ B

Un expresident força que l’Atlètic Balears entri en concurs de creditors

La jutgessa accepta la mesura per la reclamació d’uns 200.000 €

El Jutjat Mercantil número 2 de Palma ha declarat l’Atlètic Balears en concurs necessari de creditors, una mesura reclamada per un grup de particulars amb els quals l’entitat manté impagaments per valor d’uns 200.000 euros i entre els quals es troba un expresident de l’entitat blanc-i-blava, Miguel Ángel Gómez, entre altres exdirectius.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears confirmà ahir que la jutgessa de reforç de l’esmentat jutjat de Palma ha dictat ja una interlocutòria en què declara en aquesta situació la Societat Anònima Esportiva Atlètic Balears, després que aquest grup de creditors ho sol·licitàs la setmana passada. L’entitat disposa ara d’un termini de cinc dies per al·legar en contra d’aquesta mesura.

La declaració necessària, o forçosa, del concurs de creditors implica que, a diferència de la voluntària, l’actual consell d’aministració de l’Atlètic Balears podria perdre les seves funcions i ser substituït per administradors concursals. Si no pot afrontar el pagament dels deutes reclamats i no pot acordar un conveni per pagar-los, la societat podria veure’s abocada a la seva liquidació i extinció.

La decisió judicial empitjora encara més la difícil situació institucional i econòmica de l’Atlètic Balears, que paradoxalment viu una excel·lent temporada esportiva, perquè l’equip dirigit per Nico López és actualment el segon classificat del grup tercer de la Segona Divisió B, amb moltes possibilitats de disputar l’ascens.

Els creditors, amb l’expresident Miguel Ángel Gómez al capdavant, reclamen uns pagaments pendents des del 2011 i al·leguen que els màxims accionistes del club coneixien aquest deute i iniciaren el procés de conversió del club en societat anònima esportiva. El màxim accionista de l’Atlètic Balears és l’empresari Bartomeu Cursach, que en els darrers temps ha deixat la primera línia de gestió i manté al capdavant del club Fernando Crespí.

Aquesta mateixa temporada va dimitir el president Dani Fiol per manca d’entesa amb aquests dos, i els jugadors, a més a més, pateixen retards en el cobrament de les nòmines. La societat anònima esportiva ha de dur a terme una assemblea general d’accionista el mes de maig i el futur pot quedar en mans del fet que Cursach continuï realitzant aportacions de capital.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF