• Barça: Satoransky, Laprovittola (9), Kalinic (6), Parker (13), Vesely (3) -cinc inicial-; Da Silva (4), Rubio (10), Hernangómez (13), Abrines (11) i Jokubaitis (6). Entrenador: Roger Grimau.
  • Olympiacos: Walkup, Canaan (14), Peters (1), Sikma (4), Fall (11) -cinc inicial-; Williams-Goss (15), Wright (4), Larentzakis (2), Brazdeikis (2), Petrusev (12), Milutinov (3) i McKissic (9). Entrenador: Georgios Bartzokas.
  • Resultats parcials: 18-19 / 17-25 / 19-17 / 21-16.
  • Àrbitres: Damir Javor, Tomislav Hordov i Rain Peerandi.
  • Eliminats: Walkup i Fall.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 7.328 espectadors.

Un equip per fer contra un rival fet. El Barça va estrenar l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga amb una derrota contra l'Olympiacos (75-77). El conjunt grec va aprofitar la seva bona defensa per alterar el nivell de joc dels homes de Roger Grimau, que no van tenir l'encert habitual. Les 19 pilotes perdudes van ser una llosa per als locals, que no van estar còmodes amb el criteri arbitral i van perdre el factor pista.

"Hem millorat la defensa en la segona meitat, però no hem estat còmodes en atac", va analitzar Roger Grimau, que va descartar Oriol Paulí i Joel Parra i va deixar sense jugar Darío Bizuela i James Nnaji.

El partit entre el Barça i l’Olympiacos va ser un duel d'estils. Mentre l'equip català intentava sacsejar el joc i accelerar el ritme, el conjunt grec buscava la manera de baixar el duel al fang. Georgios Bartzokas, que va tenir la baixa de Kostas Papanikolau, va intentar col·lapsar la pintura per limitar l'anotació local. El tècnic va jugar durant moltes fases del partit amb tres exteriors petits.

L'Olympiacos va exhibir defensa i múscul durant una primera meitat que al Barça se li va fer llarga. L'equip blaugrana va trigar més de cinc minuts a anotar la seva primera cistella, i el conjunt grec va aprofitar la situació per construir-se una diferència de set punts (4-11). La reacció dels locals va trigar a arribar i va anar relacionada amb una millora defensiva. Quan els homes de Grimau es van sentir segurs al darrere, el seu joc ofensiu també va millorar (25-23).

Tomás Satoransky i Isaiah Canaan

Les pilotes perdudes i els baixos percentatges de tir van ser una llosa per al Barça, que no va tenir continuïtat ofensiva. Els triples d'Àlex Abrines van ser una de les úniques notícies positives durant un tram de partit de clar domini visitant. Sense córrer, l'energia blaugrana va ser massa intermitent. L'Olympiacos va ser més eficaç en els atacs estàtics, i això li va permetre obtenir un avantatge de deu punts abans del descans (34-44). Filip Petrusev va anotar 12 punts en només 10 minuts (35-44).

Lluny de relaxar-se, l'Olympiacos va accentuar la seva defensa durant un tercer quart en què la diferència visitant va arribar a ser de 13 punts (47-60). Un parcial final de 7-1 del Barça va ajustar el marcador (54-61). L'equip blaugrana va apropar-se a tres punts de distància, però no va completar la remuntada i els nervis es van apoderar del Palau Blaugrana. Més madur, el conjunt grec va saber mantenir la calma en un tram final que es va convertir en una muntanya russa d'emocions. Les errades van impedir el triomf local.

Abans que l'eliminatòria es traslladi al Pireu, el segon partit dels quarts de final es jugarà aquest divendres, de nou al Palau Blaugrana, on el Barça només ha perdut tres partits d'Eurolliga aquesta temporada: contra l'AS Mònaco, l'EA7 Emporio Armani de Milà i l'Olympiacos.

Un Palau entregat

El Palau Blaugrana va viure un ambient màgic, en què els seus seguidors van encetar la nit cantant l'himne culer a cappella. El club va regalar una bufanda amb el lema "Camí cap a Berlín" a cada aficionat. Un dels jugadors visitants més escridassats va ser Isaiah Canaan, que ja va haver-se-les amb la grada culer l'any 2021, quan durant un partit amb l'Unics Kazan va pretendre silenciar els seguidors amb un polèmic gest.