Publicitat
Publicitat

La dotació extra a l'IB-Salut és la màxima permesa, del 5% del pressupost

La dotació extra de 56,5 milions d'euros a l'IB-Salut per a l'actual exercici, aprovada divendres pel Consell de Govern, suposa una ampliació del pressupost actual, segons denuncià el socialista Vicenç Thomàs

La dotació extra de 56,5 milions d'euros a l'IB-Salut per a l'actual exercici, aprovada divendres pel Consell de Govern, suposa una ampliació del pressupost actual d'un 5%, que és el màxim permès. Així ho va denunciar el portaveu adjunt del grup socialista i exconseller de Salut, Vicenç Thomàs. El socialista advertí que aquesta quantitat de dotació extra no serà la definitiva, "però sí que serà la pública". I es demanà quina quantitat de despesa corrent s'ha redireccionat cap a despeses de personal deixant de pagar proveïdors amb la promesa que cobraran un pic aprovat el nou pressupost. "Fa un any ja vaig dir que el pressupost 2013 era insuficient i irreal. Ara hi ha la confirmació", apuntà Thomàs, qui ja avisà en la darrera compareixença del conseller de Salut, Martí Sansaloni, que no bastarien 20 milions addicionals, com ell deia, sinó 90 milions. A la vegada, augurà que els pressuposts de 2014 també són insuficients i apuntà que els responsables de Salut ja admeten que manca un 5% en el pressupost.

El socialista responia així a l'acord pres divendres pel Consell de Govern per ampliar el pressupost actual de l'IB-Salut 56,5 milions d'euros, 20 milions dels quals són per cobrir un forat en despesa de personal fins a final d'any i la resta per cobrir un altre forat, però aquest en el pagament de receptes de les farmàcies i en altres serveis assistencials. El Govern està aprofitant que, de moment, pot presentar uns comptes amb superàvit per compensar el dèficit públic amb què tradicionalment sempre tanca l'exercici l'IB-Salut.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF