Publicitat
Publicitat

Puja un 26% la contractació a temps parcial a Balears, segons Ranstad

Els contractes a temps parcial han augmentat un 26% a Balears des de 2007, creixement que arriba al 89% per als homes contractats en aquesta modalitat, que han passat d’11.300 als 21.400 l’any passat; pel que fa a les dones, ha estat del 8%, ja que han passat de les 41.000 a les 44.400, segons un informe de la consultora Ranstad.

L’empresa de gestió de recursos humans va elaborar un estudi en el qual s’afirma que part de la destrucció d’ocupació a temps complet ocorreguda durant la crisi s’ha vist compensada per l’augment dels contractes a temps parcial, sobretot en el col·lectiu masculí de treballadors.

Des de 2007, les comunitats autònomes amb un major increment de contractes a temps parcial en aquest termini han estat les Canàries (29%), les Illes Balears (26%) i Cantàbria (25%).

A l’altre costat de la balança es troben dues comunitats on aquest percentatge no només no ha crescut, sinó que fins i tot s’ha vist reduït, com són Navarra, amb un descens del 2%, i el País Basc, amb el 4%. Precisament en aquests dos territoris es va registrar també una de les menors baixades de treballadors a temps complet, amb un 17% cadascuna, seguides de les Illes Balears, amb un 11%.

Segons Ranstad, aquest transvasament de contractacions de temps complet a parcial, que els sindicats han criticat per la precarització que suposa, s’ha produït en part impulsat per algunes mesures que es varen introduir arran de la reforma laboral, amb l’objectiu de donar més flexibilitat al mercat laboral.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF