Publicitat
Publicitat

Cap acord després de la segona sessió del conveni d’hostaleria

Sindicats i patronal analitzaren ahir punt per punt les “abismals diferències”, segons va dir José García, d’UGT, que separen les dues parts que en aquests moments negocien el conveni col·lectiu més important de Balears. La segona reunió va ser la primera de feina efectiva i va ser “un exercici de professionalitat”, segons la gerent de la Federació Hotelera, Imma Benito.

Però la realitat és que les posicions estan molt allunyades. La patronal vol desregular els fixos discontinus per no tenir el compromís de cridar-los els mesos que actualment els corresponen segons el que figura en els seus contractes, “sinó fer-ho de manera capritxosa, sense garantir la temporada sencera. Això és irrenunciable per part nostra”, va explicar José García, per qui “alguns posicionaments són més aviat provocacions, però hem d’aguantar i negociar”.

“El fix discontinu és una fórmula ideal per a la nostra indústria turística i el volem mantenir així”, digué Ginés Diez, de CCOO. “De moment negociam però, com hem dit, si no es canvien posicions, estam disposats al que sigui”, afirmà.