Publicitat
Publicitat

Es presenten les primeres jornades Sobre edició independent a Mallorca

Representants de petites editorials es reuneixen esperant trobar fórmules per sobreviure a la crisi

Les petites editorials balears allunyades dels grans fluxos comercials es reuniran a partir d’avui i fins dissabte en les I Jornades sobre edició independent a Mallorca, titulades Edicionària, orquestrades pel col·lectiu Comerciants de Núvols.

En concret, seran dotze els representants editorials que es trobaran amb l’objectiu de descobrir junts noves fórmules per sobreviure a la crisi. Segons Elisenda Farré, organitzadora de les jornades, “de vegades, per desconeixement dels altres no cooperam, i creiem que junts serem capaços de solucionar alguns dels problemes amb què ens enfrontam avui dia”.

La distribució: el maldecap

Les editorials es troben actualment amb problemes per esquivar la crisi, especialment si són petites i aposten per una literatura que no és de masses. Pau Castanyer, editor d’Edicions del Despropòsit, té molt clar que “la clau per sobreviure és assumir en quin context es juga. Sé que no em faré ric, que puc fer pocs llibres. Si n’edit 300 en un any, ja estic content”.

La majoria dels editors participants en les jornades, entre els quals es troben Llibréd Editors, Edicions Un cop d’ull, Òrbita Editorial, Bilibú Editorial i Rua Ediciones, destaquen la distribució com un dels principals problemes a què s’han d’enfrontar. Pau Vadell, representant d’Aida Edicions, així ho confirmà: “La distribució fa que un llibre de poesia s’hagi de vendre a 18 euros, cosa que és inviable”.

Amb aquesta trobada, que es farà al mateix espai de Comerciants de Núvols de Palma, els editors esperen, segons Farré, “el canvi de rumb que permeti la supervivència dels que volen apostar per literatura alternativa”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF