BUNYOLS FARCITS DE CREMA
Bunyols: posarem l’aigua, la llet, el saïm i un polsim de sal al foc fins que agafi el bull. Llavors hi escaldarem la farina fent-li dues voltes fins que quedi ben dissolta. Fora del foc hi anirem afegint els ous sencers d’un en un fins a aconseguir una pasta lluent, flexible i manejable. Si els feim al forn, untarem una safata i els donarem forma amb ajuda d’una mànega pastissera. Es couen a 220ºC entre vuit i dotze minuts. Si els fregim, cal que l’oli estigui a una temperatura moderada i anar abocant-los amb la mà banyada o dues culleres. Crema: posam la nata amb la pell de taronja, de llimona i el canonet de canyella amb la llet (n’heu d’haver reservat un poc per dissoldre la fècula) al foc fins que bulli. Per altra banda, posarem els vermells d’ou, el sucre i la fècula. Ho mesclam fora del foc i ho tornam a dur a ebullició, tot remenant-ho En ser freds els bunyols i la crema, els farcim al nostre gust. Bon profit!
BUNYOLS:
125 mil·lilitres de llet, 125 mil·lilitres d’aigua, 100 grams de saïm, 175 grams de farina, entre 4 i 6 ous i sal
CREMA:
750 mil·lilitres de llet, 250 mil·lilitres de nata, 6 vermells d’ou, 225 grams de sucre, taronja, llimona i canyella i 60 grams de fècula de blat de les índies.