Publicitat
Publicitat

ESDEVENIMENTS CULTURALS

Una Arts Libris musical sacseja l’Arts Santa Mònica

La música és la disciplina convidada de la nova edició d’Arts Libris, la fira internacional d’edició contemporània de Barcelona. Des d’avui i fins diumenge, el centenar d’expositors que participen en la cinquena edició de la fira -la més ambiciosa- demostraran com els músics beuen de l’art, el disseny i la fotografia des de fa dècades. Les edicions especials de discos ja existien abans que els músics haguessin de convertir els seus discos en objectes artístics per seduir els seus seguidors i els col·leccionistes i fer front a la davallada de vendes provocada per la pirateria. A més de descobrir les novetats del sector, el públic podrà endinsar-se en les arrels d’aquesta tendència amb tres exposicions. Dues estan dedicades a la fotografia i inclouen treballs dels fotògrafs Francesc Fàbregas, Xavier Mercadé, Juan Miguel Morales i una instal·lació de Miguel Trillo. L’última està formada per una selecció de llibre-CD musicals.

L’organitzadora d’Arts Libris, Rocío Santa Cruz, de la galeria Raiña Lupa, espera repetir l’èxit de la passada edició i arribar als 10.000 visitants. A més de durar un dia més que l’any passat, aquest any la fira inclou 18 concerts d’artistes com Joana Serrat, Miss Carrussel, Toni Xuclà + Gemma Humet, High Times i Joan Rovira (Satélite K). L’últim recital, programat per diumenge, anirà a càrrec de Santiago Auserón.

Pel que fa a la branca acadèmic de la fira, Moritz Küng coordinarà un simposi internacional. Dijous i divendres artistes i professionals del sector parlaran en dues taules rodones sobre la realització i el col·leccionisme dels llibres d’artista. En aquesta edició s’instaura la beca Frans Masereel Centrum, que permetrà al guanyador fer una estada de tres setmanes al centre d’investigació de l’art sobre paper més prestigiós de Bèlgica. Per acabar, la dotació del premi Arts Libris Fundació Banc Sabadell es duplica respecte de l’any passat i puja fins a 7.000 euros per a l’adquisició d’obres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF