El candidat socialista a Cort serà José Hila

El regidor ha superat Ramon Socias, ja que ha obtingut el 63% dels suports dels militants socialistes a Palma en les primàries que s'han duit a terme aquest diumenge

No hi ha hagut sorpresa i el candidat favorit s'ha alçat amb la victòria. José Hila serà el candidat del PSOE a l'Ajuntament de Palma gràcies a la victòria que ha obtingut aquest diumenge en el procés de primàries que els socialistes de Palma han celebrat sobre el seu contrincant, Ramon Socias. L'actual regidor de l'oposició ha obtingut 335 vots, el que es tradueix en un 63,14%% dels suports, mentre que l'exdelegat del govern només n'ha pogut acumular 184, un 34,59%. Un total de 529 militants han participat en l'elecció del candidat, dels quals 9 han votat en blanc. Hi ha hagut un vot nul.

"Vull llançar un missatge clar a la ciutadania: la meva prioritat és i serà sortir de la crisi sense deixar a ningú enrere, plantar cara a la pobresa i defensar la bandera de la igualtat d'oportunitats i la justícia social", ha dit, en el seu primer discurs com a candidat oficial.

D'aquesta manera, Hila encapçalarà la candidatura socialista a Cort per tractar de prendre la batlia al PP i mantenir-se com la força hegemònica de l'esquerra, davant l'amenaça de MÉS i de Guanyem. Hila, economista de professió, va ser regidor de Funció Pública i Mobilitat amb Aina Calvo (2007-11) i actualment és regidor de l'oposició.

En aquest sentit, el candidat ha destacat que "si els ciutadans estan preparats per un nou temps, els socialistes de Palma també ho estam". "Estam preparats per combatre la desil·lusió i encarar nous temps polítics amb noves exigències ciutadanes. Posa'm en marxa una nova forma de govern", ha sentenciat.

Hila ha destacat que el PSOE està preparat per fer les coses d'una manera diferent de com s'han fet fins ara a Palma. "Les coses es poden fer d'una altra manera que res té a veure amb l'espectacle indigne de ciutat Rodríguez al que assistim", ha dit en referència al dirigent popular.

Hila ha confirmat el que s'intuïa després de la recollida d'avals, malgrat que ha obtingut menys vots. L'actual regidor de l'oposició, que havia recollit un total de 362 avals (gairebé la meitat dels possibles), ha sumat un total de 335 vots, mentre que Socias només 184. I és que a diferència de Socias, Hila havia fet partit a Palma, on tenia experiència després d'haver format part de l'equip de govern d'Aina Calvo la passada legislatura. El suport de l'exbatlessa i d'agrupacions potents com la de Ponent, han facilitat aquesta victòria.

 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF