L'elecció de Josep Vicent Marí

Els estrategs del PP demostren una vegada més que saben el que es pesquen quan han decidit triar el conseller d'Hisenda i Pressupostos, Josep Vicent Marí, com a portaveu de la campanya electoral. Durant aquesta legislatura, ha demostrat una capacitat tècnica i un rigor importants, que certament no han sobrat dins un govern, el de Bauzá, que ha hagut de canviar pràcticament tot l'equip i en el qual, entre els supervivents, s'hi troben polítics com Antonio Gómez.

Marí juga a una altra lliga. Controla, s'explica bé i executa amb diligència les tasques de govern. Té un dels elements més importants als quals pot aspirar un polític: genera confiança. I, sobretot, dóna la sensació de tenir la situació sota control, que en el cas de la hisenda no és poca cosa.

Precisament els números, la gestió i la situació econòmica són el que més preocupa l'electorat en general. Per molt que la corrupció hagi tornat a tocar de ben a prop els populars tant a l'Estat com a Balears, ja són massa les proves que el PP no guanya o perd eleccions per aquest motiu, almenys únicament per aquesta raó.

En canvi, sí que pot jugar-se-la en matèria econòmica. Aquí hi ha el bessó de la qüestió. Una part important de l'electorat vol sentir propostes econòmiques i vol rebre un missatge clar i de confiança. I, en aquest sentit, Bauzá juga la millor carta que té. Perquè altres batalles sap que les té perdudes i no pensa ni disputar-les, les deixa per als partits d'esquerra.

El PP sap que prometre feina i bona gestió són dos valors segurs durant les eleccions. Sempre funciona. Fins i tot, després d'un austericidi imposat per Europa i que els populars han executat de manera immisericordiosa, deixant milers de persones en una situació molt pitjor que la que tenien abans de la crisi.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF