L'esquerra reuneix la comunitat educativa per encetar les línies d'actuació contra la LOMQE

Els representants de PSIB, MÉS i Podem han recollit les demandes del sector, que sobretot demana agilitat perquè el curs que ve pugui començar amb normalitat

Can Alcover ha estat l'escenari de la primera trobada entre els representants de les forces progressistes que negocien per formar Govern i les entitats més representatives de la comunitat educativa. La comissió de treball de la LOMQE, que estudia com minimitzar els efectes de la llei a Secundària i Batxillerat a partir del curs que ve, integrada pels socialistes Martí X. March i Lourdes Aguiló, les ecosobiranistes Margalida Capellà i Bel Busquets i els de Podem, Xavier Riera i Ignasi Palmer, ha exposat les línies d'actuació en què treballa.

Representants de l'Assemblea de Docents, de sindicats, de les famílies, inspectors, cooperatives d'ensenyament, d'Illes per un Pacte, etcètera, han plantejat també les seves inquietuds i propostes als polítics, com ara que no hi hagi retallades en les plantilles o que no s'apliquin les revàlides.

El ventall de possibilitats en què es fa feina a hores d'ara passaria per o bé derogar els dos decrets que regulen els currículums LOMQE a ESO i Batxillerat, escenari que sembla que seria més improbable, o bé aplicar "mesures de rectificació" dels efectes de la llei Wert mirant de garantir l'estabilitat de les plantilles en els centres educatius i també donar flexibilitat als instituts perquè redueixin al mínim els canvis en els currículums i tinguin més capacitat de decisió sobre el ventall d'assignatures.

Fonts del sector educatiu asseguren que el problema principal són els terminis, ja que segons les previsions que es manegen, no hi hauria un Govern constituït fins a mitjan juliol, quan el curs que ve ja hauria d'estar programat.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF