EDITORIAL
Portada 15/10/2014

Palma, una crisi que passarà factura al PP

Tothom intueix que darrere el conflicte entre Bauzá-Rodríguez i Isern no hi ha un interès per millorar els serveis que s'ofereixen als ciutadans

Ara Balears
2 min

PalmaLa crisi del PP de Palma, es resolgui com es resolgui, li acabarà passant factura. L'obcecació dels seus líders en un conflicte personal allunya la formació de la ciutadania. Una ciutadania que segurament s'estimaria més veure el partit que governa la ciutat preocupat per resoldre els problemes que afecten els veïns o plantejant projectes de futur. El PP encara no ha explicat què s'amaga darrere la batalla que el té obsessionat des de fa mesos. Ningú no sap per què el president José Ramón Bauzá o el líder del partit a Palma, José María Rodríguez, no volen que el batle Mateu Isern s'hi torni a presentar. I ningú no ho sap perquè ningú no ho ha explicat. La polseguera que aixeca l'enfrontament no permet veure res pus.

Allò cert és que al batle de Palma no se li coneix cap gran gestió ni pot mostrar cap gran projecte executat. Ha aplicat retallades i en l'examen de qüestions quotidianes, com la de mantenir Ciutat neta, no trauria gaire bona nota. Pot presumir de certa pau social i es pot reconèixer que cau bé o que és conegut. I això, que a altres els hauria bastat, a ell no li basta. Tothom intueix que darrere el conflicte entre Bauzá-Rodríguez i Isern no hi ha un interès per millorar els serveis que s'ofereixen als ciutadans. Segurament la pugna entre Rodríguez i Isern s'explica com una lluita pel control de quotes de poder. Rodríguez controla el partit a Ciutat, però Isern no li ha permès reproduir aquest poder a l'Ajuntament. El batle necessita ara el partit per tornar a presentar-s'hi i li passen factura.

Amb tot, la lluita pel poder no acaba d'explicar del tot l'altra pugna, la de Bauzá amb Isern. Es pot entendre que Bauzá, a l'hora de triar entre Isern i Rodríguez, ha optat per aquest darrer com una basa segura per fer funcionar el partit a Palma. També es pot pensar que Bauzá ha vist en Isern un futur rival a qui cal tallar les ales. Però hauria pogut fer el mateix sense implicar-se personalment en el conflicte i sense mostrar una obcecació gairebé malaltissa per evitar que Isern s'hi torni a presentar. I el cas és que aquesta manera d'actuar del president no és la primera vegada que es posa de manifest.

El PP humilia un batle amb majoria absoluta i es proposa sacrificar-lo per una alternativa desconeguda. A més, està disposat a fer-ho assumint un cost electoral evident. O considera que les properes eleccions municipals estan guanyades abans de començar o assumeix una derrota i Bauzá vol tenir-ho tot fermat perquè ningú no li mogui la cadira.

stats