Portada 10/09/2015

Mallorca suspèn la instal·lació de grans equipaments comercials

La norma cautelar, aprovada pel Consell sense vots en contra, no afectarà els que ja disposin d'autorització autonòmica

Q. Torres
1 min
Mercedes Garrido al Consell de Mallorca. / I. BUJ

PalmaLa implantació de grans equipaments comercials quedarà suspesa a Mallorca durant un màxim de tres anys. En aquest temps, només es podran implantar aquells que ja hagin obtingut autorització del Govern i només es permetran ampliacions dels equipaments existents fins a arribar als límits fixats. Així ho preveu la norma territorial cautelar que ha aprovat inicialment aquest dijous el ple del Consell de Mallorca com a passa prèvia a la formulació d'un pla director sectorial d'equipaments comercials que haurà de definir el model comercial i la seva distribució a l'illa. La norma s'ha aprovat amb el suport de tots els grups excepte Ciutadans, que s'ha abstingut.

La norma aprovada entén com a gran equipament comercial els de més de 700 metres quadrats de superfície i els de més de 2.000 metres quadrats quan siguin per a venda d'automòbils i vehicles de motor, de maquinària, d'equipament industrial, d'embarcacions, d'aeronaus i de mobles, de material de construcció i d'elements de cuina i bany. Amb l'aprovació, queda suspesa la instal·lació d'aquests equipaments en sòl rústic i urbanitzable i tampoc no es poden ampliar els existents. En sòl urbà, només es permetrà l'ampliació d'equipaments existents fins a un màxim de 700 metres quadrats o 2.000 metres quadrats (quan es tracti de concessionaris de vehicles, etcètera).

La norma, que tindrà una vigència màxima de tres anys però s'aixecarà un pic entri en vigor el pla director sectorial de comerç, inclou una disposició transitòria en la qual es deixa clar que no es podran suspendre aquells establiments que ja disposin de l'autorització autonòmica quan la norma es publiqui al BOIB.

stats