L'OBSERVATORI
Portada 28/12/2014

Llarga tonada de comiat a Cort

El final de la legislatura a Cort s'està fent etern a tothom, d'ençà que el batle Isern va ser defenestrat per repetir com a candidat

2 min

PalmaEl final de legislatura a Cort s'està fent etern a tothom, especialment al batle Mateu Isern, que no pot evitar que, d'ençà que va ser defenestrat per repetir com a candidat del PP, l'acompanyi una tonada de comiat cada vegada que compareix en públic. Els darrers pressuposts, el darrer brindis de Nadal, d'aquí a uns dies la darrera festa de l'Estendard... És una tonada nostàlgica i melancòlica a la qual el mateix Isern s'encarrega de donar volum quan aprofita cada ocasió per treure pit per la seva gestió, reiterar que li hauria agradat repetir i que al següent li deixa un Ajuntament net com una patena. La música arriba a tenir un punt lacrimogen.

No és el batle, però, l'únic que sembla amb ganes de tancar la parada. En aquest tram final, Aina Calvo ha decidit sotmetre's a una intervenció quirúrgica pendent des de feia temps i estarà, almanco, un mes allunyada de Cort. No fa pensar que ho enyori. Antoni Verger es troba més enfeinat en altres qüestions, com ara defensar-se de la imputació que li ha impedit tornar-s'hi a presentar, i carrega més contra José Ramón Orta que contra qualsevol altre dirigent del PP. Un càrrec intern dins MÉS el pot esperar després de les eleccions. És l'escenari que deixa que cap dels líders municipals torni a presentar-se com a candidat. Marga Durán encara és al Parlament, i José Hila i Antoni Noguera no tenen amb qui enfrontar-se. Entre ells dos, tampoc ho fan.

Les cuites dins l'equip de govern del PP és allò que encara anima un poc Cort. N'han quedat regidors de tres tipus: els que tenen assegurat repetir, els que fan punts per poder continuar i els que assumeixen que ho tenen perdut. El primer grup l'encapçala Álvaro Gijón, amb tasques de comissari del partit i vigilant que Isern no desbarri abans de partir. En el segon, per exemple, Jesús Valls, que fa malabarismes perquè qüestions com el Molinar no facin enfadar José María Rodríguez, o Julio Martínez, traient pit dia sí i dia no sabedor que ho té difícil. Finalment, en el grup dels desnonats, Andreu Garau, de qui es fan comptes sobre quants assumptes d'Emaya durà a la Fiscalia abans de partir.

Així les coses, quan dia 31 sonin les campanades del rellotge d'en Figuera, a més d'un a Cort ja li agradaria que significassin l'adéu a alguna cosa més que enguany. Tanmateix, els queda el consol que durant el proper any poden passar moltes coses més. Ara en fa un, just per aquestes dates, Mateu Isern no es podia imaginar que no tornaria a ser el candidat del PP, Aina Calvo esperava per competir a les primàries per liderar el PSIB i Antoni Verger estava segur que repetiria com a cap de llista de MÉS. I el 2014 pot quedar en no-res amb el que ens espera per al 2015.

stats