EDUCACIÓ
Portada 07/12/2014

Interins Docents en Acció: “El fill de la funcionària d'Educació que controla la contractació d'interins va ser canviat de destinació”

El col·lectiu docent denuncia irregularitats de polítics i funcionaris i "fa costat" als motius de Deyà per renunciar al càrrec

Mercè Pinya
1 min
Conselleria d'Educació /PERE BOTA

PalmaLa manca de transparència en l'adjudicació de places és el cavall de batalla del col·lectiu IDEA (Interins Docents en Acció) des del curs 2012-13, quan començaren a denunciar diverses adjudicacions de places "fruit d'un enorme obscurantisme en els processos de contractació". Asseguren que les "maniobres ocultes" en la contractació d'interins són freqüents i per això expressen el seu "suport" a l'exdirector general d'Educació, Miquel Deyà.

L'atorgament de places d'interins no ajustada a la normativa és, diuen, una pràctica "habitual" de la Conselleria d'Educació. Per això es congratulen que Deyà no hagi volgut ser "còmplice del comportament caciquil" del Govern.

Emperò el col·lectiu va més enllà i assegura que la manca de transparència ha "beneficiat" un familiar de la funcionària de la Conselleria d'Educació que controla la contractació d'interins, de llinatge Haces. L'acusació "es concreta en el fet, entre d'altres, que a principi de curs el fill d'Haces va ser canviat de destinació en un procés de més que dubtosa legalitat", afirmen.

Emperò aquesta no és l'única acusació d'irregularitat que apunta IDEA, que també assenyala l'exdirectora general de Planificació i Centres, Mercedes Celeste, a qui el curs 2013-14 "li va ser atorgada una plaça que no havia estat oferida públicament", diuen. "Després vam saber que no era la primera vegada que aquesta funcionària de carrera triava plaça al seu gust", afegeixen.

A hores d'ara el col·lectiu està a l'espera que Educació respongui una quinzena de sol·licituds relatives a informació de places que afecten alguns dels seus integrants en el curs actual. Mentrestant, qüestionen que els sindicats que fins ara formaven part de la Junta de Personal Docent no Universitari estiguessin "interessats" a donar transparència a les contractacions.

stats