PARLAMENT
Portada 19/03/2015

El director general d'IB3: "A vegades passam la ratlla vermella"

Pep Codony admet "errors" puntuals com el de la falca de sexe i la difusió d'imatges d'un jove mort prohibida pel seu pare

Q. Torres
2 min
El director general d'IB3, Pep Codony, al Parlament / ISAAC BUJ

PalmaEl director general d'IB3, Pep Codony, ha defensat aquest dijous al Parlament que "no tot val per l'audiència", però ha reconegut que, "a vegades, passam la ratlla vermella". Ho ha dit abans de reconèixer dos "errors" que ha considerat lamentables i pels quals ha demanat disculpes: l'emissió en horari infantil d'una falca de publicitat sobre un programa de ràdio centrat en el sexe anal i la difusió de les imatges d'un pare abraçat al seu fill mort malgrat que el progenitor els havia prohibit expressament fer-ho, fet que ha suposat una condemna a la televisió pública. Amb tot, el responsable del canal autonòmic ha qualificat de puntuals aquests errors i ha advertit que no poden deslluir la trajectòria de 10 anys de la ràdio i televisió pública.

Codony responia així a les crítiques dels socialistes, que han posat aquestes situacions com a exemples de la dinàmica d'IB3, han denunciat una forta presència de la crònica negra i de les informacions sobre el temps en els informatius de la cadena i han demanat insistentment al responsable si "tot val per l'audiència". Els socialistes, a més, han qüestionat el tractament poc respectuós de les dones que es dediquen a la prostitució en el programa 'Crònica 112', que ja va aixecar fortes crítiques d'entitats socials pel seu enfocament criminalitzador cap al col·lectiu. En aquest cas, però, el responsable de la cadena no ha admès cap error i ha defensat un tractament impecable. Després de reconèixer els dos errors anteriors, Codony ha afirmat que el programa de les prostitutes "no és cap error, hi són enmig i no les podem evitar".

En la seva compareixença, també ha assegurat que la retirada de la querella contra la cadena per part del grup de comunicació privat de Canal 4, quan ja s'havia admès a tràmit i ja s'havia citat com a imputats bona part de la cúpula actual i passada d'IB3, ha tingut un "cost zero". Ho ha asseverat després que el diputat de MÉS, David Abril, hagués recordat que Codony i l'ara candidat del PP a Calvià, José Manuel Ruiz, hagin estat desimputats "gràcies a l'amable retirada de la querella per prevaricació per part de qui la va presentar". "Es veu que els querellants han entès el missatge del Ministeri d'Hisenda, que el PP és com Càritas, i els han volgut deixar tranquils", ha assegurat el diputat, qui ha deixat caure també que, com que era la darrera comissió de control d'IB3 de la legislatura, no tindria temps "de demanar quant ens ha costat aquesta retirada de la querella, tan amable com interessada".

Codony també ha hagut de sentir com el diputat socialista Cosme Bonet comparava IB3 amb el NODO i l'advertia del tractament que haurà de fer de la campanya electoral. El responsable de la cadena ha anunciat que es farà un tractament basat en la "pluralitat" i seguint els criteris de la Junta Electoral, que suposen una combinació de criteris legals i informatius. Ha anunciat també que es cobriran els principals actes dels partits amb representació parlamentària, però ha avisat que formacions com Podem, UpyD i El PI, sense representació, també apareixen als informatius.

stats