Portada 01/10/2014

Comença la rebel·lió: els centres aproven projectes sense TIL

Instituts i escoles de Mallorca recuperen plans anteriors o en fan d'altres amb presència de l'anglès

Mercè Pinya
1 min

PalmaComença la rebel·lió al TIL. Un grup d'instituts i escoles de Mallorca ja han posat fil a l'agulla per complir el que consideren normativa vigent, una vegada que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha anul·lat el decret del TIL i ha suspès l'ordre que el desenvolupa.

És el cas del CEIP Son Anglada, on el claustre no havia aprovat cap projecte TIL. En la reunió del claustre d'ahir s'acordà tornar al projecte lingüístic anterior, que tenia el vistiplau d'aquest òrgan de representació de la comunitat educativa i del consell escolar.

El CEIP Rafal Vell de Palma també ha acordat aquesta setmana tornar al projecte anterior, però amb algunes modificacions, per tal que l'anglès hi tingui més presència, sense que això suposi cap retrocés en l'ensenyament del català.

És el cas també de l'IES Llorenç Garcies i Font, d'Artà, on el claustre ha aprovat per unanimitat aprovar un nou projecte lingüístic que inclou el mètode del British Council, que durant anys ha implantat amb èxit aquest institut. El claustre respon així a una petició expressa de l'associació de pares i mares del centre, que estava molt satisfeta amb els resultats del sistema existent fins l'arribada del TIL.

Altres centres com l'IES Josep Font i Tries d'Esporles i l'Albuhaira de Muro també han duit a votació de claustre tornar al model previ al TIL, perquè entenen que aquest és, avui, ja no només el més adequat pedagògicament, sinó també legalment.

stats