GESTIÓ PÚBLICA
Portada 11/06/2015

Bauzá deixarà un deute amb el Consell de Mallorca de 125 milions

El Govern s'havia compromès a liquidar-lo abans de les eleccions

Q. Torres
2 min
Salom i Bauzá, en la presentació de la primera com a candidata.

PalmaEl Govern balear de José Ramón Bauzá es va comprometre a arribar a les eleccions havent saldat el deute que tenia amb el Consell de Mallorca. No ho farà. Segons ha reconegut aquest dijous el mateix Consell, el Govern encara li deu 125 milions, que són per les quatre bestretes dels anys 2009 a 2012 que s'havien compromès a compte del nou sistema de finançament dels consells.

Així ho ha admès la consellera insular d'Hisenda en funcions, Margalida Roig, en el darrer ple ordinari d'aquest mandat. Roig ha reconegut que el deute del Govern amb el Consell s'ha rebaixat (el Govern ha pagat 793 milions al Consell en quatre anys), “però no s'ha liquidat”; ha apuntat que la Llei de finançament dels consells preveu com s'ha de liquidar aquest deute, però no s'ha fet; i ha sentenciat que aquesta és “una de les coses que es deixen pendents” per al futur govern insular.

La consellera en funcions responia així a la socialista Rosario Sánchez en el debat que s'ha obert arran de l'aprovació del compte general del Consell de l'any 2014, uns comptes que situen en 202 milions els deutes que tenien altres institucions amb el Consell a final de 2014 i en 151 milions els deutes del Consell amb els bancs. Malgrat que Roig ha insistit a dir que a hores d'ara el deute d'altres institucions amb el Consell és de 125 milions i que el deute amb els bancs és ara de 136 milions, Sánchez ha advertit que la situació és pitjor que el darrer exercici sencer de l'anterior Pacte.

L'exercici de 2010 es va tancar amb un deute amb els bancs de 141 milions i amb 197 milions pendents de cobrar d'altres. La socialista ha recalcat que el Consell que deixa el PP és manco sòlid, té una situació financera més compromesa i dolenta que abans i continua tenint com a principal problema el cobrament del deute que té el Govern. “Són 125 milions d'un pressupost de 300, i això per al Consell és existir o no” i “és greu després dels sacrificis que s'han aplicat”, ha sentenciat.

stats