Política 19/05/2022

Yllanes: "La tornada del rei emèrit hauria de passar desapercebuda"

El vicepresident del Govern ha reivindicat el projecte Sumar de Yolanda Díaz: "És molt interessant"

ARA Balears
2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha afirmat aquest dijous després de la reunió del Pacte de Reactivació que la tornada del rei Joan Carles a Espanya "hauria de passar desapercebuda" perquè "hi ha problemes més importants a atendre i resoldre". Yllanes ha insistit que "falten explicacions", tot i l'arxivament de les causes, perquè "se sap que es produïren conductes irregulars que van quedar impunes i immunes per la seva condició de cap d'Estat".

A judici del vicepresident, aquest escenari hauria de suscitar un debat per part de tota la societat, mentre no es donin explicacions "sobre la seva trajectòria". Yllanes ha remarcat que el rei Felip VI haurà de decidir què fa amb el monarca emèrit, "en una visita turística a Espanya", i que conservarà la seva residència en un lloc "complicat" com els Emirats Àrabs.

El projecte Suma

La vicepresidenta segona de l'Executiu estatal, Yolanda Díaz, va anunciar aquest dimecres que el seu procés d'escolta rebrà el nom de Sumar. "Tot el que sigui unir partits, societat civil i organitzacions en un projecte polític és molt interessant", ha exposat Yllanes. Ha fet incís en el significat positiu que transmet el símbol de sumar, precisament, i ha assenyalat que serà positiu amplificar les bases de les polítiques d'esquerres.

En tot cas, ha matisat que es tracta, referint-se a paraules de Díaz, d'un projecte que "té nom però no llinatges". Yllanes ha argumentat que Unides Podem haurà de tenir un paper "molt important" en la futura marca des de la seva experiència en el govern tant regional com autonòmic. Segons ha explicat, s'ha demostrat que els projectes d'esquerra sumen i aporten a la societat mentre que els de dretes "retallen drets i inversions".

stats