Política 31/05/2022

Yllanes abandona el debat de la llei turística perquè exclou esmenes de transició energètica

"La normativa ha de ser més valenta amb la sostenibilitat", apunten des de Vicepresidència

2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, aquest dimarts en el Parlament

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha abandonat el Parlament enmig del debat de la llei turística després de constatar que el PSIB no s'inclinava a acceptar les principals esmenes de transició energètica proposades per Unides Podem. "No hi és a posta", expliquen fonts de Vicepresidència. "L'essència de la llei és compartida pel vicepresident i el grup parlamentari, però també creu que amb la transició energètica s'ha de ser més valent", afegeixen.

La formació morada s'havia mostrat molt crítica amb el transcurs de la tramitació, ja que esmenes impulsades per Podem, i firmades pel mateix PSIB, com la inclusió d'un punt de recàrrega elèctrica per a cada deu places de pàrquing, no s'havien inclòs en el redactat final a causa de la negativa dels socialistes. El conseller de Turisme, Iago Negueruela, en una entrevista a l'ARA Balears, ja va anunciar que la llei no tindria més sorpreses, per la qual cosa es pressuposava que algunes de les reivindicacions de Podem quedarien pel camí.

"Ha volgut fer un gest de conscienciació que té a veure amb la cartera que ell gestiona, la sostenibilitat s'ha de practicar per tal de no morir d'èxit", expliquen des de Vicepresidència. "S'agraeix la feina feta pel conseller Negueruela, però no s'entén com el principal sector econòmic no es compromet amb el desafiament més gran de les Balears: el canvi climàtic", continuen.

La llei turística s'aprovarà aquest dimarts, amb una cohesió dels partits del Pacte, així i tot s'ha de veure si aquest fet pot tenir conseqüències en les relacions de les tres formacions, sobretot entre la formació morada i els socialistes, tenint en compte que la transició energètica és una de les banderes de Podem.

stats