Política 07/11/2021

Yllanes: "Si hi ha opció de repetir el Govern de coalició i Lluís Apesteguia hi està disposat, n'estarem encantats"

El vicepresident de Govern es refereix a les discrepàncies internes de l'Executiu com una situació de "normalitat absoluta"

ARA Balears
2 min
Juan Pedro Yllanes.

PalmaLa pandèmia ha esta "esgotadora" per l'Executiu balear i les discrepàncies entre els partits de la coalició són "absolutament normals". Són paraules del vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, en una entrevista amb Europa Press. El de Podem es mostra molt partidiari de la fórmula d'un govern de coalició amb vista a les eleccions de 2023. I apel·la directament al guanyador de les primàries de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia. "Si en la pròxima legislatura hi ha opció de repetir el Govern de coalició i Lluís Apesteguia hi està està disposat, nosaltres estarem encantats de consensuar-lo", diu el vicepresident.

Yllanes es refereix a les discrepàncies internes del Govern com una situació de "normalitat absoluta", ja que és una conjunt de coalició. "L'important és que es desenvolupin els acords de Bellver", apunta. També manifesta que l'any i mig de pandèmia "ha estat enormement esgotador per al Govern", però celebra "l'absolut consens de les tres forces del Govern per dirigir les polítiques en el mateix camí".

La situació sanitària i social ha canviat "les prioritats" de l'Executiu, que, de sobte, "han estat totalment diferents", però sempre desenvolupades per "salvaguardar la salut de tots els ciutadans de les Balears". Sobre si s'han comès errors, el vicepresident opina que poden haver estat les "típiques d'algú que s'enfronta a una situació absolutament desconeguda". "Jo no diria que ens hem equivocat molt, però hem pogut cometre alguna patinada o patir les errades pròpies d'una situació que significava un repte importantíssim", defensa.

A l'entrevista, Yllanes no aclareix si serà cap de llista d'Unides Podem en les eleccions de 2023. "No m'he plantejat què faré el 2023; de moment, vull acabar la legislatura, tenim molta feina per fer", ha dit.

Glasgow i turisme sostenible

A més, en el marc de la seva assistència a la cimera internacional COP26, a Glasgow, Yllanes insisteix en la necessitat de plantejar "quin model de turisme més acurat i més respectuós" interessa promoure, tant "des de la part pública com privada", tenint en compte la condició de "territori fràgil" de les Illes. "No m'agradaria que l'expressió turisme sostenible es convertís en un oxímoron, que al final sigui una espècie de brindis al sol", adverteix.

 

stats