Política 24/03/2022

Yllanes i Colau acorden ampliar les zones de baixes emissions de Balears i Barcelona

Volen crear un front mediterrani que fomenti la mobilitat sostenible i acceleri la descarbonització

ARA Balears
2 min
El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i la batlessa de l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau.

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i la batlessa de l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, han acordat aquest dijous ampliar les zones de baixes emissions (ZBE) als seus territoris, per tal de complir amb els objectius marcats per la Unió Europea i la Llei de canvi climàtic i transició energètica de l'Estat.

"La contaminació derivada de la mobilitat privada és responsable de nombrosos problemes de salut de la ciutadania, com evidencien els estudis", ha recordat Yllanes durant la reunió amb Colau. En aquest sentit, ha precisat que la Llei de canvi climàtic i transició energètica obliga les ciutats de més de 50.000 habitants i els territoris insulars a establir aquestes ZBE.

És per això que volen fomentar un front mediterrani per anar eliminant els vehicles contaminants i fomentar la mobilitat compartida, el transport públic i l'ús de la bicicleta.

Restriccions als vehicles contaminants

Yllanes també ha fet referència a la Llei de canvi climàtic i transició energètica autonòmica i ha assenyalat que aquesta normativa "estableix que el 2025 no podran circular nous vehicles dièsel a les illes, de manera que s'avança el calendari de restriccions als vehicles més contaminants".

Per la seva part, Colau ha manifestat que la seva convicció és "continuar avançant" en la ZBE de la zona metropolitana de Barcelona, una iniciativa en la qual s'ha "d'accelerar". "Compartim amb Balears aquesta preocupació i, per tant, continuarem fent feina en l'àmbit institucional per tal de continuar impulsant les zones de baixes emissions", ha dit.

Yllanes ha assegurat que la coordinació de les institucions és "fonamental" i "essencial" per aconseguir la descarbonització, "no només per la salut de la ciutadania, sinó també per mitigar els efectes del canvi climàtic".

stats