Societat 25/02/2022

Palma rep 27,4 milions d'euros dels fons europeus per impulsar la mobilitat sostenible

Són un conjunt de 28 actuacions que aglutinen projectes com la nova Bicipalma, l'ORA ambiental i ajudes per a la digitalització de l'EMT

ARA Balears
1 min
Una de les estacions del Bicipalma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest divendres que ha rebut un total de 27,4 milions d'euros per impulsar la mobilitat sostenible a la ciutat. Segons ha detallat Cort, és la xifra més elevada d'inversió europea que ha tingut Palma i permetrà impulsar 28 actuacions.

Els projectes són els que a final de l'any passat el Consistori va presentar a la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Entre les diferents actuacions, hi ha projectes per impulsar la mobilitat sostenible amb la zona de baixes emissions, l'ORA ambiental o la nova Bicipalma, a més d'un paquet d'ajudes per impulsar la digitalització de l'EMT.

El batle de Palma, José Hila, ha subratllat que "aquestes ajudes confirmen que Palma avança en la mateixa direcció que Europa. Serem una de les ciutats d'Espanya que rebran més fons en aquesta convocatòria". Entre altres projectes, Europa finançarà Nuredduna, l'ampliació de voreres del carrer del Temple i la millora de les voreres de Son Dameto. "Treballam per una ciutat més pacífica, més sostenible i més verda", ha dit Hila.

Per la seva banda, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha destacat la feina de les àrees per poder-se avançar als reptes que Europa exigia a les ciutats. "Són un conjunt de projectes madurs, com Nuredduna i tot un paquet de mesures que inclouen propostes de Palma Camina, com són recuperació de l'espai per a vianants i restriccions de circulació".

stats