Política 02/03/2022

Yllanes assegura que el PGOU de Palma farà més competent el petit comerç

El conseller ha destacat que això serà possible per la reducció de l'oferta de superfícies comercials perifèriques que proposa aquest pla

ARA Balears
1 min
Aquest pla també preveu restaurar part del sistema dunar de Can Pere Antoni reduint l’amplada de l’avinguda de Gabriel Roca.

PalmaEl conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat aquest dimecres que el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma farà que el petit comerç de la ciutat sigui més competent. Segons ha explicat, això serà possible gràcies a la reducció de l'oferta de superfícies comercials perifèriques i l'aposta pel comerç de proximitat que proposa aquest PGOU.

Així ho ha manifestat durant el ple del Parlament balear, després de ser preguntat pel diputat del PP Antoni Fuster, que ha assenyalat algunes de les crítiques que s'han fet públiques per part del sector comercial. Aquest diputat considera que el PGOU de Palma és un "atemptat" contra el comerç de proximitat, que convertirà la ciutat en una “ratera".

En aquest sentit, Yllanes ha remarcat que es posaran en marxa diferents iniciatives destinades a fomentar l'activitat econòmica de Palma, que es complementaran amb la xarxa de mercats. Per al conseller, aquest PGOU "abandona els projectes faraònics que tant agradaven al PP".

stats