El fals empadronament d'Olona podria deixar Vox sense candidata a Andalusia

L'Ajuntament de Salobreña donarà de baixa el certificat de residència de la política a casa d'un company de partit perquè no hi viu

ARA
2 min
La secretària general del grup parlamentari de Vox al Congrés, Macarena Olona, en una intervenció a l'hemicicle

MadridLa candidata de Vox a les eleccions andaluses, Macarena Olona, es va empadronar a Salobreña (Granada) el 5 de novembre de l'any passat, tal com va avançar la Cadena SER la setmana passada. Ho va fer a casa del president de Vox a Granada, Manuel Martín Montero, però no hi va anar a viure, tal com va admetre el també regidor de l'extrema dreta al municipi. Després que la informació arribés a l'Ajuntament, que va confirmar els fets, aquest divendres ha anunciat que ha començat els tràmits per donar-la de baixa, cosa que posa en risc la seva candidatura per a les eleccions del 19 de juny.

Segons un comunicat emès aquest divendres pel consistori, la policia local del municipi va fer "diverses visites" al domicili on Olona estava empadronada i va concloure que no quedava "acreditat" que residís a l'habitatge". Ara l'Ajuntament ha donat quinze dies de termini perquè la també diputada i portaveu de Vox al Congrés presenti al·legacions. Si la dirigent d'extrema dreta no aconsegueix acreditar que viu en aquesta casa i, per tant, que l'Ajuntament torni a donar-li d'alta l'empadronament, Olona no es podria presentar a les eleccions andaluses, perquè per ser candidata ha d'estar inscrita al cens o al padró municipal de qualsevol localitat d'aquesta comunitat. La decisió final la tindria la Junta Electoral.

Quan es va conèixer la informació del seu empadronament, la mateixa Macarena Olona va intentar restar importància a l'assumpte. "I?", va respondre durant la seva visita a la Feria de Abril quan els periodistes li van preguntar sobre la qüestió, i va recordar que ja és diputada per Granada al Congrés de Diputats. Aquest divendres, però, ha acusat el PP i el PSOE d'orquestrar un "bulo" contra ella. I s'hi ha afegit també el líder de Vox, Santiago Abascal, que en un tuit ha acusat l'Ajuntament de Salobreña, governat pels socialistes, de "censurar, prevaricar i trepitjar drets fonamentals".

En canvi, des del PP, el president de la Junta, Juanma Moreno, ha assegurat que no li agradaria que ningú es quedés fora de la cursa electoral "per un tema administratiu". El candidat dels populars ha afegit, a més, que té ganes de "confrontar" la seva candidatura amb totes les forces polítiques.

stats