Llengues cooficials
Política 25/09/2023

Vox pretén denunciar Armengol per permetre l'ús de llengües cooficials sense estar aprovat el reglament

Els diputats de la formació abandonaren el ple durant el debat de la reforma

ARA Balears
1 min
El secretari general de Vox, Ignacio Garriga

PalmaEl secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació pretén presentar una querella per prevaricació contra la presidenta del Congrés, Francina Armengol, per permetre l'ús de llengües cooficials al Parlament espanyol abans que s'aprovàs la reforma del reglament que tenia l'objectiu de regular-ne l'ús.

"Va incomplir el reglament del Congrés permetent l'ús de les llengües cooficials i el servei d'intèrprets sense haver realitzat la pertinent modificació del reglament en qüestió", ha explicat Garriga en roda de premsa a la seu espanyola de la formació.

"Es tracta d'un fet que demostra la predisposició del PSOE d'anar en contra de la legalitat vigent", ha afegit el secretari de la formació d'extrema dreta. Cal recordar que Vox també ha presentat una iniciativa al Senat per eliminar l'ús de les llengües cooficials a la cambra baixa. Cal recordar que durant la celebració els diputats de Vox abandonaren el ple per mostrar la seva oposició: "No serem còmplices d'aquesta ruptura de la nostra convivència que és el que volen escenificar, rompent absolutament totes les lleis", va apuntar la portaveu, Pepa Rodríguez.

stats