Política 08/06/2023

Vox espera que el PP convoqui la propera reunió i exigeix que hi sigui Prohens

Els populars no tenen prevista cap trobada fins la setmana que ve

2 min
El cap de llista de Vox, Jorge Campos.

PalmaVox espera que el PP convoqui una altra reunió per continuar negociant les condicions de la investidura de Marga Prohens com a presidenta del Govern. A més, el partit d'extrema dreta exigeix que la líder popular sigui a les trobades, segons han informat fonts de Vox a Europa Press. Malgrat que no hi ha pressa, la formació encapçalada per Jorge Campos no vol que aquest assumpte "s'eternitzi". "No estam per perdre el temps", assenyalen.

Vox, que afronta les negociacions amb un representant del partit de Madrid per supervisar-les, considera que és el PP qui ha de convocar una altra trobada, perquè és el partit que té el mandat de les urnes per configurar un nou Executiu. Cal recordar que els representants de Vox varen plantar el PP dimecres en saber que no hi seria Marga Prohens. D'altra banda, fonts del PP han indicat que no hi ha prevista cap reunió fins la setmana que ve. Segons els populars, la trobada de dimecres era "un primer contacte amb comandaments intermedis" i en cap cas havia de ser una reunió "d'alt nivell".

Vox insisteix a entrar en el Govern

Cal remarcar que Vox ha manifestat que està disposat a votar en contra de la investidura de Marga Prohens en cas de no entrar en el Govern. La formació d'extrema dreta continua apostant per la fórmula de Castella i Lleó i formar part del proper Executiu, mentre que el PP ha insistit en tot moment a governar en solitari després d'aconseguir 26 diputats el 28 de maig. Ara bé, a Vox es considera que una legislatura en solitari dels populars no és una opció viable. Així les coses, si no forma part de l'Executiu, Vox estaria disposat a votar en contra de la investidura de Prohens les vegades que faci falta, malgrat que una situació de bloqueig provocàs una nova convocatòria electoral.

La formació liderada per Jorge Campos considera que el PP no ha estat fiable en altres acords d'investidura, com a Andalusia i Madrid. Però l'actual situació (26 diputats el PP i 8 Vox) tampoc no fa possible reclamar conselleries massa importants. Independentment de quines conselleries es demanin, fonts properes a Vox asseguren que, mentre que el PP vol negociar l'abstenció, el partit d'extrema dreta vol parlar d'entrar en el Govern. A més, assenyalen que la insistència del PP a governar en solitari no ha generat cap inquietud a les files de Vox, que es considera indispensable per donar estabilitat a la legislatura.

stats