Política 06/08/2019

Vox critica les subvencions a l'OCB mentre es posen en dubte els seus comptes

El president del partit d'extrema dreta considera "lamentable" que "una entitat que està d'acord amb cops d'estat" rebi doblers públics

Maria Llull
2 min
El portaveu parlamentari i presidet de Vox, Jorge Campos.

PalmaEl president de Vox, Jorge Campos, vol que el Govern justifiqui les subvencions atorgades a l'Obra Cultural Balear des de l'any 2015. De fet, el partit d'extrema dreta ha sol·licitat al Parlament l'accés a la documentació referent als doblers rebuts per l'OCB durant la legislatura passada. Aquesta sol·licitud arriba quan diferents informacions posen en dubte els comptes de Vox. De fet, l'extresorera de la formació, Nuria Díez, va renunciar al seu càrrec després de criticar que mai no va poder accedir a la documentació ni als comptes bancaris del partit.

"És lamentable que es pagui a una entitat que està d'acord amb cops d'estat, que vol la independència d'uns imaginaris Països Catalans i que vol posar fi al règim democràtic", ha afirmat Campos aquest dimarts en roda de premsa. Segons el president i portaveu de Vox, és més important que el Govern "justifiqui els centenars de milers d'euros que ha donat a l'OCB" que no pas explicar si són certes les informacions que apunten que la cúpula del partit va cobrar sous camuflats com a assessoraments legals i financeres, segons ha publicat 'OK Diario'. "Hi ha una extresorera amb una rabiola a qui no donaria més credibilitat", ha apuntat. "Quin delicte és cobrar per treballar?", ha demanat Sergio Rodríguez, el secretari general de Vox, tan bon punt ha finalitzat la compareixença de Campos.

Vox no només ha qüestionat les subvencions rebudes per l'OCB. Les crítiques de Jorge Campos han apuntat en moltes altres direccions. El partit d'extrema dreta també ha demanat la compareixença de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, "per explicar el dèficit d'un 1,2%" de les Balears. També s'han enregistrat un total de 53 preguntes per sol·licitar "totes les factures que es deuen".

Segons el seu president, Vox és "l'únic partit amb un finançament 100% privat". Però en ser demanat per l'ARA Balears sobre els doblers públics assignats als diputats i al partit per la representació aconseguida, Campos ha indicat que "no hi podrien renunciar encara que volguessin". "Ens obliguen a obrir comptes bancaris per rebre aquests doblers", ha dit.

A més, Campos ha demanat "la desarticulació d'Arran", un "grup criminal" els membres del qual "haurien de passar a disposició judicial". "És un grup violent, el qual practica pur terrorisme, sense cap reacció per part del Govern balear", ha dit. El líder d'extrema dreta ha insistit que l'Executiu està "en mans d'extremistes", fent referència a MÉS i Podem, i ha denunciat una nova vegada que "el procés separatista s'està traslladant a les Balears".

Vox també ha criticat que cap partit del Govern, el Consell de Mallorca, i l'Ajuntament de Palma s'hagi adherit a la declaració institucional en favor de la família real. "Hi ha una estratègia per eliminar la monarquia parlamentària i aquests partits en són el braç executor", ha comentat Campos. "El PSIB no hauria d'anar de la mà de qui vol posar fi a la Constitució".

stats