Política 27/10/2021

Vidal retreu al director de RTVE que posi com a excusa l'exigència de català per no cobrir les places de redactor a les Pitiüses i Menorca

El senador autonòmic de MÉS ha alertat de la possibilitat que "l''Informatiu Baleari giri l'esquena a Menorca, Eivissa i Formentera"

ARA Balears
1 min
El senador Vicenç Vidal.

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha formulat una pregunta a la Comissió Mixta de Control de RTVE Congrés-Senat sobre per què des de 2007 les unitats territorials de RTVE a Menorca i Eivissa i Formentera no tenen redactors. Segons ha assenyalat el partit ecosobiranista, Vidal s'ha mostrat estranyat que, "en un moment en què es reivindica la informació de proximitat amb el món rural o en casos com el volcà de La Palma", les Pitiüses i Menorca "estiguin abandonades sense figura de redactor des de fa quasi quinze anys". El senador autonòmic ha alertat de la possibilitat que "l'Informatiu Balear sigui cada vegada més un informatiu mallorquí que giri l'esquena a Menorca, Eivissa i Formentera".

Segons Vidal, que el director de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, respongui "de manera inconcreta" i "posant el coneixement del català a les oposicions com a excusa perquè les figures de redactor a Eivissa, Formentera i Menorca quedessin vacants ja des de 2007" és "demencial".

En aquest sentit, el senador ha recordat a Pérez Tornero durant el debat a la comissió les protestes sindicals sobre "la possibilitat d'un col·lapse important de representació als centres i unitats territorials de l'estructura de RTVE d'arreu de l'Estat".

stats