Migració
Política 21/07/2022

Vidal: "És hipòcrita escandalitzar-se davant el mur de Trump i callar davant la política de Sánchez a Melilla"

El senador de MÉS ha visitat la ciutat autònoma i s'ha reunit amb el govern i entitats en defensa dels drets humans

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal ha visitat aquest dijous la ciutat autònoma de Melilla.

PalmaEl senador de designació autonòmica per les Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha visitat, conjuntament amb el senador de Compromís Carles Mulet, la ciutat autònoma de Melilla, convidat per Coalición por Melilla, segona força a la ciutat i partit que representa, des d'una perspectiva progressista, els interessos de la majoria musulmana. Durant la trobada, Vidal ha manifestat que "és hipòcrita escandalitzar-se davant el mur de Trump o de Palestina i callar davant la política de Sánchez a la tanca de Melilla".

La visita del senador de MÉS s'emmarca en la crisi humanitària viscuda a la ciutat nord-africana el 24 de juny passat a la tanca fronterera, que costà la vida, segons diversos organismes internacionals de drets humans, a una trentena de migrants subsaharians. Vidal ha denunciat que el paper "denigrant" del govern espanyol "emprant el Marroc com a guàrdia fronterer per fer la feina bruta" mentre "no dona recursos a Melilla per poder acollir correctament" deixa Espanya "en un paper molt trist".

Segons Vidal, "la manera com l'Estat tracta la frontera africana s'entén bé veient com Espanya ha tractat la majoria de la ciutadania de Melilla des de sempre: amb menyspreu quasi colonial i amb una política de poca atenció als problemes reals de la gent".

Aquesta situació de greuge cap a Melilla, Vidal l'ha volguda comparar amb "les que viuen les Balears". En aquesta línia, ha destacat problemàtiques comunes com la lingüística, que ha conegut gràcies a una reunió amb la plataforma Imazigen, "en què l'amazig (llengua materna de la majoria musulmana de la ciutat) viu una situació de flagrant discriminació davant el castellà", i els afers derivats de les mancances en transports i comunicacions amb la Península.

stats