Política 21/03/2019

Veus Progressistes reclama un "moviment social" en lluita per la diversitat i la convivència

La coalició presenta un manifest que recull més de 60 adhesions en 24 hores

Maria Llull
1 min
Un moment de l'acte de presentació del manifest de Veus Progressistes.

PalmaLa coalició Veus Progressistes ha presentat aquest dijous el manifest 'Per unes illes diverses, acollidores i progressistes', el qual ha recollit més de 60 adhesions en 24 hores. Aquest text és, en paraules del cap de llista al Congrés, Guillem Balboa, "el punt de partida" per aconseguir "un moviment social" que lluiti per la diversitat, la convivència i els drets assolits a les Illes i que aturi l'extrema dreta, que fa perillar els avenços socials.

L'actor i productor teatral Joan Porcel ha estat l'encarregat de presentar el manifest, redactat per l'historiador i comunicador Antoni Trobat. El text posa l'accent en el fet que les Balears són una terra mestissa i acollidora, i fa referència a valors com la justícia social, el feminisme, l'ecologisme o l'internacionalisme.

Guillem Balboa ha posat l'accent que les Balears "són un punt de trobada de sensibilitats diverses" i ha apel·lat a la necessitat de "socialitzar aquesta lluita" per preservar els objectius assolits per "lluites històriques". "La societat balear del segle XXI té múltiples orígens, però un objectiu comú, que no és altre que la convivència", ha dit Balboa.

En només un dia, el manifest ja compta amb més de 60 adhesions de diferents àmbits de les Illes Balears, entre les quals destaquen noms com Maria del Mar Bonet, Line Hadspjerg, Pep Noguera, Úrsula Pueyo, Isidor Marí, Anna Anglada o Joan Marí de la Fuente, entre d’altres.

stats