Política 08/04/2019

Veus Progressistes proposa reduir l'IVA al sector de la reutilització de productes per fer disminuir els residus

Guillem Balboa ha assegurat que s'ha d'invertir la situació actual, en la qual "és més econòmic comprar una gelera nova que arreglar la vella"

Ara Balears
1 min
Balboa: “Incentivarem econòmicament les alternatives sostenibles de consum”

PalmaVeus Progressistes ha explicat aquest dilluns les mesures que impulsarà la coalició per tal de fomentar la reparació i la reutilització de productes i evitar l'obsolescència programada i la generació de residus.

El cap de llista al Congrés, Guillem Balboa, i la candidata de MÉS per Mallorca al Consell, Bel Busquets, han explicat les mesures que fan falta per "incentivar un canvi de model econòmic i alternatives sostenibles de consum".

Balboa ha assegurat que s'ha d'invertir la situació actual, en la qual "és més econòmic comprar una gelera nova que arreglar la vella, o fer servir tassons d'un sol ús que no envasos reutilitzables".

Per això, el candidat al Congrés ha proposat establir un IVA zero per a les entitats socials que treballen amb persones en risc d'exclusió en el sector de la reparació i la reutilització de productes. En canvi, "per a la resta de tendes de comerç local amb serveis de reparació, compravenda de segona mà i lloguer, proposam reduir l'IVA del 21 al 10%".

Per la seva banda, Bel Busquets ha explicat que MÉS per Mallorca "parteix de la filosofia que el millor residu és el que no es genera". Per això, ha insistit que "és molt més sostenible una economia basada en la reparació i el canvi de peces fetes malbé que una economia com l'actual basada en el consumisme de productes nous que tenen obsolescència programada".

stats