Política 27/02/2019

El Parlament balear rebutja les "amenaces" de Valtonyc contra la Guàrdia Civil

La proposició no de llei afirma que aquestes expressions no tenen cabuda en un estat democràtic de dret

Ara Balears
2 min
Valtonyc

PalmaEl Parlament balear ha aprovat aquest dimecres una iniciativa del PP per la qual la cambra legislativa reprova i mostra el seu "més absolut rebuig" a les expressions que va emprar en un concert l'any passat el raper mallorquí Valtonyc contra la Guàrdia Civil i la Fiscalia.

La proposició no de llei del PP recorda que en una de les seves actuacions de l'any passat Valtonyc va animar els assistents a matar "un puto guàrdia civil" i a "posar una puta bomba al fiscal". La iniciativa ha estat defensada pel diputat del PP Juan Manuel Lafuente i ha estat aprovada amb els vots del PP, el PSIB-PSOE i El Pi, mentre que Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca hi han votat en contra.

La proposició no llei, que ha inclòs una modificació plantejada pel PSIB-PSOE, afirma que aquestes expressions no tenen cabuda en un estat democràtic de dret, com tampoc n'hi tenen les expressions xenòfobes, homòfobes, misògines o que atemptin contra els drets fonamentals.

A més, el Parlament ha manifestat el seu suport al treball que desenvolupen totes les institucions de l'Estat, de manera especial la Guàrdia Civil i la Fiscalia, per "posar fi definitivament a la xacra del terrorisme".

La justícia belga ha datat per al 18 de juny la pròxima vista del judici sobre el lliurament a Espanya del raper Valtonyc, que en el seu moment va fugir a Bèlgica. Valtonyc està condemnat a Espanya a tres anys i mig de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme i d'humiliació de les víctimes, un altre de calúmnies i injúries greus a la Corona i un tercer d'amenaces.

El raper hauria d'haver entrat a la presó a Espanya abans del 24 de maig de l'any passat, quan concloïa el termini atorgat per la justícia espanyola, però, després de diverses setmanes en parador desconegut, va reaparèixer al juliol del 2018 en una roda de premsa a Brussel·les.

stats