Política 31/03/2019

Guanya la república en la consulta de Valldemossa

Han votat 123 persones, 97 a favor del model republicà i 25 a favor de la monarquia

E. N.
1 min
Imatge del decompte

PalmaLa república s'ha imposat a la consulta popular que ha tingut lloc a Valldemossa aquest diumenge. En total, han votat 123 persones, 97 de les quals han apostat per la república i 25 s'han posicionat a favor de la Corona. S'ha registrat també un vot en blanc.

La votació, que no té cap cens, s'ha tancat a les 14 h, quan els organitzadors han fet el recompte. Pel que fa al sexe, hi han participat 58 dones i 65 homes; per franja d'edat, hi ha hagut 2 vots de persones entre 16 i 25 anys, 10 vots de persones de 26 a 40 anys, 65 vots de participants de 41 a 60 anys i 45 vots de ciutadans de més de 60 anys.

Es tracta d'una iniciativa simbòlica de l'Agrupació d'Electors La Valldemossa que Volem, que pretén visibilitzar el debat sobre el model d'Estat. "És un debat que sempre s’ha amagat a la societat i consideram que està viu. Una prova d’això és que la societat civil ha organitzat aquestes deu consultes", ha expressat Dídac Alcalà, un dels organitzadors". "La gent respon de manera molt positiva acudint a votar amb un somriure a la cara, orgullosos i contents de poder, a la fi, tenir un espai per expressar la seva preferència quant al model d’estat", ha afegit. Per participar en la consulta, l’únic requisit és ser major de 16 anys.

La consulta de Valldemossa va ser prohibida per la Junta Provincial de Zona de Palma i finalment fou autoritzada per la Junta Electoral Provincial de les Balears, que va acceptar el recurs presentat per l’Agrupació d’Electors.

stats