La Junta Electoral accepta el recurs per celebrar la consulta sobre monarquia o república a Valldemossa

En el cas d'Artà, encara no hi ha recurs perquè l'Ajuntament no ha rebut cap notificació oficial

La Junta Electoral Provincial de les Balears ha acceptat aquest dimarts el recurs presentat per l'Agrupació d'Electors La Valldemossa que Volem, després que la Junta Provincial de Zona de Palma prohibís una taula rodona i una consulta simbòlica per triar entre monarquia i república els dies 30 i 31 al municipi de la Serra i altres localitats mallorquines. A més, segons es pot llegir a la resolució, l'organisme considera que la consulta popular no constitueix cap acte de publicitat o propaganda electoral i que el partit convocant només es presenta a les municipals. De moment, però, només l'Ajuntament de Valldemossa podrà dur a terme la consulta.  

La Junta de Palma va vetar la consulta de Valldemossa apel·lant al segon apartat de l’article 53 de la Llei electoral, que prohibeix "la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals". Així i tot, en el cas valldemossí ha quedat descartat i la consulta es podrà fer sense problemes. La resolució obre  la possibilitat que altres consultes populars sobre el model d'Estat que varen ser prohibides per les diferents juntes electorals, es puguin fer en cas que els organitzadors –l' OCB , Alternativa per Artà i Unió d’Independents d’Artà– presentin un nou recurs com han fet a Valldemossa. 

Artà, sense recurs perquè no hi ha notificació oficial

En el cas de la consulta d'Artà, prevista per al 7 d'abril i vetada per la Junta Electoral de la zona de Manacor, encara no s'ha presentat recurs, perquè l'Ajuntament no ha rebut cap notificació oficial de la decisió de la Junta. 

El termini per presentar recurs és de 48 hores, les quals s'activen en el moment de rebre la notificació oficial.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF