Política 14/05/2019

Valerio assegura que el govern de Sánchez té les Balears com a exemple en polítiques de treball

La ministra participa amb Armengol i Negueruela en un acte a l'Arenal en el qual reivindica les mesures per impulsar una ocupació "decent i digne"

Carles Tudurí
2 min
Valerio assegura que el Govern de Sànchez té Balears com exemple en polítiques de treball

PalmaLa ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha defensa aquest dimarts les polítiques d'ocupació del Govern de Francina Armengol i ha assegurat que l'executiu de Pedro Sánchez té la Comunitat com a model de referència pel que fa a l'àmbit del treball i a les mesures per aconseguir una ocupació "decent i digne".

Valerio ha participat aquest dimarts a l'Arenal en un acte electoral davant prop de 70 persones en el qual ha estat acompanyat pel conseller Iago Negueruela i la presidenta del Govern, Francina Armengol. En una extensa intervenció, ha parlat de la feina del Govern balear com a "pionera" pel que fa a la lluita contra el frau laboral i l'impuls d'una ocupació de major qualitat. També ha destacat la tasca feta pel govern de Sánchez en només nou mesos en favor dels treballadors.

Ha aprofitat la seva intervenció per defensar el registre de la jornada laboral implantat aquest diumenge i ha destacat que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europa ha agafat l'executiu estatal "amb els deures fets".

"No estam tan bojos d'establir un sistema rígid", ha explicat la ministra, que ha recordat que cada empresa pot posar en marxa la fórmula que trobi més convenient segons les seves necessitats i tipus de feina.

Sobre les crítiques d'aquests dies per aquest tema i contestant a la pregunta que li han llançat a Twitter o alguns comentaristes de ràdio sobre si ella havia fitxat, ha dit que, "si ho fes, rompria el rellotge", ja que ha assegurat que ahir va acabar la seva jornada a les 3.15 h de la matinada i que avui l'ha iniciada a les 7 h, "de manera que algun dia faig més de 20 hores".

Per la seva banda, Armengol ha agraït a Valerio la seva capacitat de diàleg en els mesos que ha estat enfront del Ministeri i ha avançat dos dels eixos del Govern en matèria de treball en la pròxima legislatura: un major control dels horaris i les jornades i la lluita contra la bretxa salarial. També ha destacat la necessitat d'afrontar el problema dels aturats de llarga durada, un àmbit que disposarà d'accions amb un cost pròxim als 50 milions d'euros.

Tots els participants han recordat els avanços que s'han fet per reconèixer les lesions de les cambreres de pis, les Kellys com a malalties laborals. Algunes representants d'aquest col·lectiu han assistit a l'acte.

stats