Política 12/08/2020

Unides Podem veu la visita de Felip VI a Menorca com una “rentada de cara”

La formació dona suport a les concentracions contràries a la presència del monarca a l'illa

Ivan Martin
2 min
Nati Benejam s'ha mostrat contundent en la valoració de la visita a Menorca de Felip VI prevista per aquest dijous.

MaóLa coalició Unides Podem ha titllat de “rentada de cara” la visita que farà aquest dijous el rei Felip VI a Menorca. Consideren que es tracta d’una visita innecessària i que la prioritat en aquests moments és impulsar polítiques que contribueixin a reduir l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària causada pel covid-19.

La coordinadora insular de Podem, Nati Benejam, considera que el context en el qual es produeix la visita reial, de remuntada de casos positius i escàndols relacionats amb el rei emèrit Joan Carles I, no és l’idoni. “La nostra prioritat és reconstruir les conseqüències de l’impacte de la pandèmia, i no volem participar en actes arcaics i que solament responen a un clar interès de blanquejar els últims casos de presumpta corrupció que afecten una institució finançada per tots els ciutadans”, ha assenyalat.

A més, Benejam no comparteix els llocs escollits per la Casa Reial en la visita a Menorca. Cal recordar que el monarca supervisarà els treballs de producció de la fàbrica Coinga a Alaior i posteriorment es desplaçarà fins a la naveta dels Tudons, a Ciutadella.

“Entenem que es vulguin amagar de la ciutadania i només visitin Coinga, ubicada a un polígon industrial, així com la naveta, on l’accés és reduït i sense mantenir contacte amb la població. Demostra que són conscients que cada cop generen més rebuig i és una manera d’evadir possibles demostracions contràries a la institució per part dels menorquins, però l’elefant encara està ben present i visible a l’habitació”, ha dit.

Per tot plegat, Unides Podem ha donat suport públic a la doble concentració que es farà aquest dimecres a partir de les 19 h a la plaça de la Catedral de Ciutadella i a la plaça de la Constitució de Maó en contra de la monarquia. De la mateixa manera, s’adhereixen a la protesta convocada a Coinga per rebutjar la presència de Felip VI a l’illa.

stats