Política 11/08/2020

Partidaris i detractors de la Monarquia es concentren a Menorca per la visita de Felip VI

Hi haurà mobilitzacions a Coinga i a la naveta dels Tudons

Ivan Martin
2 min
La doble concentració de demà obrirà els actes de protesta a Menorca contra la corona.

MaóLa Unió Monàrquica Balear i diversos moviments vinculats a les formacions polítiques d’esquerres a Menorca han programat per a aquest dijous, coincidint amb la visita de Felip VI i Letícia a la planta de Coinga d’Alaior i a la naveta dels Tudons de Ciutadella, concentracions per mostrar suport i rebuig a la corona.

A més, per escalfar motors, s’ha convocat per a demà una doble cita, a les 19 h a la plaça de la Constitució de Maó i a la plaça de la Catedral de Ciutadella, amb el lema “Diguem-ho ben alt! Menorca no té rei”. D’altra banda, les mobilitzacions s’incrementaran el mateix dijous i a les dues ubicacions elegides a l’illa per la Casa Reial. Així, a les 11.15 htindrà lloc a la planta de Coinga d’Alaior la concentració de rebuig a la Monarquia, sota els títols “No sou benvinguts, mobilitza't contra el Borbó” i “Vine a rebre el Borbó”.

El segon punt calent el trobarem quan els reis visitin el jaciment arqueològic de la naveta dels Tudons, a Ciutadella. Menorca cerca des de fa anys un impuls per a la candidatura talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, i aquesta podria sortir reforçada amb la imatge dels membres de la corona en un dels monuments prehistòrics més representatius de la proposta menorquina.

La delegada a l’illa de la Unió Monàrquica Balear, Claudia Villalobos, demana a la ciutadania que es concentri per defensar les institucions de l’estat espanyol: “És molt important que tots els que creim en la monarquia parlamentària expressem el nostre suport a Felip VI. Aquells que defensen la república volen sumir-nos en la inestabilitat, el sectarisme i la violència de les dues Espanyes”. La concentració monàrquica es desenvoluparà a les 12.45 h a la naveta dels Tudons i una representació d’aquesta entitat entregarà un ram de flors a Letícia.

stats