Política 06/03/2020

Unides Podem es posiciona al costat dels agricultors abans de la tractorada a Maó

Reivindiquen uns preus justos per a un sector essencial per a la sostenibilitat de l'illa

Ivan Martin
2 min
Les Illes Balears són la vuitena comunitat autònoma en superfície de cultius transgènics.

MaóUnides Podem dona suport a la tractorada que els sindicats agraris han convocat per a aquest dissabte a Maó, amb l’objectiu de denunciar la complicada situació del camp, així com les polítiques agràries que es duen a terme des del govern espanyol. La formació morada ha expressat el seu “absolut” suport al sector i rebutja “enèrgicament” que el preu de venda dels productes agrícoles estigui per davall dels costos de producció, fet que provoca un desequilibri que, segons Unides Podem, “cal solucionar”.

A més, la coordinadora insular de Podem Menorca, Nati Benejam, assegura que “les rendes del sector que treballa la terra els han de permetre viure dignament, garantint uns mínims, i també cal assegurar la màxima transparència a la cadena alimentària fent-la més justa i beneficiant els consumidors”. D’altra banda, Unides Podem considera que el sector agrari ha d’aprofitar les mobilitzacions per exercir una legítima pressió social, “sobretot ara que el govern espanyol està disposat a dialogar i treballar per al futur del camp”, ha assenyalat Benejam.

Unides Podem recorda que unes mil famílies viuen al camp menorquí, una circumstància que representa una major responsabilitat per part dels dirigents polítics. “No podem permetre que el sector primari continuï disminuint la seva activitat, i cal protegir aquells joves que mantenen l’esperança de viure d’un ofici lligat al sector agrari”, ha indicat la coordinadora insular de Podem.

Per la seva banda, el coordinador d'Esquerra de Menorca - Esquerra Unida, Pablo Jiménez, creu que, tot i ser competència de l'estat espanyol, s'ha de pressionar Madrid des de les autonomies per "deixar de signar els tractats de lliure comerç, que tenen en comú limitar o suprimir totes aquelles normes legals que controlin el comerç internacional en tots els seus àmbits, cosa que perjudicarà en el futur tots els territoris en matèria d'habitatge, medi ambient o alimentació".

L’estret vincle de Menorca amb el camp s’ha reflectit els últims anys en el Contracte Agrari Reserva de la Biosfera (CARB), impulsat pel Consell Insular, així com el Programa de custòdia agrària del GOB.

stats