Política 27/02/2020

Podem Menorca creu que l'acord per l'ampliació del parc solar de Son Salomó és un "exemple"

El grup destaca la capacitat d'acord del Consell i creu que la revisió del PTI serà clau per al futur

Ivan Martin
2 min
La coordinadora insular d'Unides Podem, Nati Benejam ha destacat l'aposta per potenciar les energies renovables.

MaóPodem Menorca ha valorat "positivament" l'acord assolit entre el Consell de Menorca i totes les parts implicades en el projecte d'ampliació del parc fotovoltaic de Son Salomó, a Ciutadella. Per a la coordinadora insular de la formació, Nati Benejam, aquesta iniciativa és un "exemple" perquè "permet compaginar els interessos públics, en un context de canvi climàtic, amb l'activitat econòmica". A més, el grup creu que la condició de Menorca com a Reserva de la Biosfera requereix propostes valentes en la preservació del paisatge i el patrimoni etnològic i la potenciació de la producció d'energies renovables.

D'altra banda, Benejam ha emfasitzat la capacitat d'acord, consens i diàleg de la màxima institució menorquina, després d'unes negociacions complexes en què el paper d'intermediari de l'Administració ha esdevingut "essencial" per satisfer les peticions de la Societat Històrica-Arqueològica Martí i Bella, l'empresa promotora del projecte Ceconat SL i la propietat dels terrenys. Cal recordar que el conflicte s'arrossega des de la legislatura anterior i ja va ser objecte d'una primera reducció de superfície afectada, de 173 a 104 hectàrees, cosa que provocà una rellevant disminució de l'impacte paisatgístic.

Des Podem es mostren convençuts que la revisió del Pla Territorial Insular (PTI) serà cabdal per ordenar urbanísticament iniciatives d'aquestes característiques, segons ha manifestat Nati Benejam. "La revisió és importantíssima per als pròxims anys perquè s'evitarà que els promotors decideixin la ubicació dels parcs fotovoltaics", ha assenyalat. De tota manera, la formació destaca el compromís de Ceconat SL de fer un manteniment proactiu de les construccions. En aquest sentit, també recorda que, "a diferència dels parcs de Mallorca, el de Son Salomó no implica asfalt ni ciment en superfície i les plaques solars es col·locaran amb unes pilones totalment reversibles al final de la seva vida útil".

stats