Política 22/03/2022

Unides Podem demana un major control a les institucions de l'OSP Menorca-Madrid

Cristina Gómez critica Ibèria i recorda que el transport aeri és de primera necessitat per als menorquins

Iván Martín
1 min
Un avió d'Ibèria en ruta.

MAÓEl grup polític d'Unides Podem (UP) en el Consell de Menorca denuncia l'aprofitament de la companyia Ibèria de la necessitat dels menorquins, ja que ha establert unes tarifes prohibitives per cobrir un trajecte entre l'illa i Madrid que, a més, opera en règim d'Obligatorietat de Servei Públic (OSP).

En concret, fan referència al preu al qual Ibèria ofereix dos bitllets d'anada a la capital de l'Estat per al 14 d'abril, que s'eleva a 1.196,84 euros, que amb descompte de resident i família nombrosa queden en 252,84 euros.

La portaveu d'UP a la màxima institució insular, Cristina Gómez, ha criticat la manera d'actuar d'Ibèria i recorda que el transport aeri és de primera necessitat per als menorquins: "Ibèria ens roba quan fa pagar aquest preu per dos bitllets. És vergonyós el menyspreu cap als ciutadans de l'illa i inadmissible". I afegeix: "Els descomptes surten dels impostos que pagam entre tots, i aquests preus desorbitats suposen una extracció de capital públic en tota regla per part d'una companyia aèria privada, que juga i s'aprofita d'un dret, el del moviment de les persones".

Per aquest motiu, UP exigeix a la Conselleria de Transports del Govern balear i el Ministeri de Mobilitat que vetllin i garanteixin el compliment de l'OSP i que prenguin les accions oportunes per tal que aquests casos, als quals desafortunadament estam acostumats, no es tornin a repetir.

stats