Política 12/05/2019

Unides Podem promet impulsar el consum de producte local enfront de les grans superfícies

Les multinacionals duen producte importat que no afavoreix gens el sector primari de les Balears, argumenta Yllanes

Ara Balears
2 min
Els candidats d'Unidas Podemos, a Felanitx.

PalmaEl candidat a la presidència del Govern per Unides Podem, Juan Pedro Yllanes; la candidata a la presidència del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i el candidat a la batlia de Felanitx, Balti Picornell, han participat aquest diumenge en la tradicional Fira de Maig de Felanitx i han recordat que "Unides Podem està al costat del producte local i de les petites i mitjanes empreses, mentre que Ciutadans i PP aposten per les grans superfícies".

Les petites i mitjanes empreses són per Unides Podem les que "creen feina de qualitat, les que produeixen un valor afegit a la nostra economia, i no les grans multinacionals", en paraules d'Yllanes. "Les grans multinacionals duen producte importat que no afavoreix gens el sector primari de les Balears, que en el fons són les apostes del PP i Ciutadans".

Juan Pedro Yllanes ha destacat que "volem fer una aposta molt forta pel producte local, el sector primari i la petita i mitjana empresa. [...] Aquest és el producte que volem que es vengui a les grans cadenes hoteleres. Hem aprovat el Règim Especial Agrari, al qual sorprenentment el PSOE no va donar suport i es va abstenir en la votació".

En aquest sentit, Aurora Ribot afirma que "des de les institucions hem de consumir i incentivar el consum d'aquest producte local. Les institucions compren molt de menjar per a les residències, les escoletes, per als actes que fan, i creim que aquí s'ha d'apostar fort pel producte local i de proximitat. Al Consell ja hem començat a posar fre als grans centres comercials de les nostres Illes a través de l'aprovació del PECMA (Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca)".

Per part seva, Balti Picornell ha assegurat que "la nostra aposta ferma és pel mercat de Felanitx, al qual hem de donar personalitat pròpia. El mercat de Felanitx i les fires són el motor de l'economia de Felanitx, i hi hem de donar un impuls nou perquè aconsegueixi l'atractiu que el municipi ha de menester".

"Unides Podem defensarà i impulsarà el producte local i de proximitat, i treballarà perquè el seu valor sigui reconegut davant el model de grans superfícies de la dreta, que només afavoreix les multinacionals i el producte importat", han explicat des del partit.

stats