Política 24/11/2022

Unanimitat a Cort per estudiar la protecció d'El Bungalow com a edifici d'interès històric

El ple de l'Ajuntament de Palma aprova sol·licitar la paralització cautelar de les actuacions de la demolició, mentre conclouen els tràmits per protegir el restaurant

1 min
Cort aprova estudiar la proposta per protegir el restaurant El Bungalow.

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat per unanimitat la proposta de catalogar i protegir com a edifici d'interès històric El Bungalow. D'aquesta manera, es considerarà iniciar els tràmits per a la protecció del restaurant de Ciutat Jardí, a proposta del Partit Popular. L'acord destaca que s'iniciaran els tràmits, els informes tècnics, els estudis patrimonials i les valoracions necessàries.

A més, es comunicarà l'acord a Demarcació de Costes, per sol·licitar la paralització cautelar de totes les actuacions –que finalitzarien amb el cessament de l'activitat del restaurant i la demolició de l'edifici– mentre conclouen els tràmits per a la protecció del restaurant.

El 6 de novembre d'enguany, més de 500 persones es varen manifestar a Ciutat Jardí per protegir l'edifici. En aquell moment, el president del Partit Popular de Palma, Jaime Martínez, ja va anunciar la intenció de proposar que El Bungalow es declari com a bé catalogat. "Estam davant d'una de les primeres edificacions de Ciutat Jardí. El tancament del restaurant deixaria al carrer 20 famílies que viuen d'El Bungalow”, ha assegurat Martínez.

Els ecologistes reclamen la demolició

D'altra banda, el GOB va reclamar l'octubre al Ministeri de Transició Ecològica la demolició del restaurant. L'entitat ecologista va presentar un recurs per ocupació il·legal contra l'establiment i reclama la demolició de les obres que es van fer fa anys. De fet, segons el GOB, Demarcació de Costes va confirmar la il·legalitat dels restaurants El Bungalow i El Peñón de Ciutat Jardí per "no disposar de cap títol administratiu". Per això, reclamen que la costa es restitueixi a l'estat anterior a la construcció de l'habitatge, que data de principi del segle XX, en concret des del 1912.

stats