Política 29/04/2019

La UGT apel·la a un pacte d'esquerres que plantegi una agenda social "valenta"

El sindicat ha demanat que el PSOE lideri les negociacions per aconseguir un pacte que permeti la formació d'un govern "progressista"

Ara Balears
2 min
Manifestació d'UGT. / ISAAC BUJ

PalmaUGT Illes Balears ha demanat aquest dilluns que el PSOE lideri les negociacions per aconseguir un "pacte d'esquerres" que permeti la formació d'un govern "progressista" i obri la porta en marxa d'una agenda social "valenta" la pròxima legislatura, segons ha informat Efe. El sindicat ha agraït a la ciutadania la participació "històrica" a les eleccions generals d'aquest diumenge, i ha assegurat que la majoria dels votants prefereix "avançar en drets i llibertats, no retrocedir al passat".

"Volem un govern progressista amb una ruta social que prioritzi les necessitats de les persones i que tiri endavant avanços laborals, socials i democràtics significatius", han destacat. A més, també han remarcat que aquesta legislatura ha de ser la que retorni a la gent "la totalitat dels drets i llibertats robats amb l'excusa de la crisi econòmica". L'organització sindical ha recordat les deu propostes que va presentar als partits polítics per propiciar un "gir social", entre les quals es troba l'aposta per un model productiu sostenible, una ocupació laboral de qualitat i la fi de la precarietat a través de la derogació de la reforma laboral del Partit Popular.

Altrament, la UGT ha reclamat l'anul·lació de la reforma de les pensions i que es blindi a la Constitució la seva actualització segons l'IPC, així com una reforma fiscal que permeti "recaptar més i d'una manera més justa". En aquest sentit, des del sindicat asseguren que "es necessita una millor inversió en sanitat, educació i serveis socials, a més d'aprovar la prestació d'ingressos mínims que van dur al Congrés per ajudar les persones sense recursos". També han reclamat la intervenció en el mercat de l'habitatge perquè abaixin els preus i es garanteixi el dret de la ciutadania a un "habitatge digne".

Finalment, el sindicat ha demanat participació en les manifestacions d'aquest 1 de maig amb l'objectiu que "s'escoltin les peticions de la classe treballadora en favor de la recuperació dels drets, la llibertat i la igualtat entre homes i dones".

stats