Eleccions
Política 28/09/2022

Tolo Gili es presentarà per revalidar la presidència d'El Pi en el pròxim congrés del partit

L'actual líder de la formació regionalista presentarà la mateixa estructura orgànica, amb Mora i Monserrat com a vicepresidents per Mallorca

1 min
Tolo Gili presenta la seva candidatura a presidir El Pi-Proposta per les Illes Balears pel 6è Congrés de la formació.

PalmaEl president d'El Pi, Tolo Gili, presentarà la candidatura per tornar a liderar el partit després del congrés que farà la formació el pròxim 8 d'octubre. Un congrés, a més, que El Pi ha avançat tres anys per afrontar les pròximes eleccions autonòmiques. D'aquesta manera, els regionalistes volen fer efectiva la bicefàlia entre els càrrecs públics i el partit, ja que Gili no encapçalarà cap llista autonòmica, a l'estil del Partit Nacionalista Basc.

L'actual líder de la formació presentarà la mateixa estructura actual, amb els batles de Felanitx –Jaume Monserrat– i de Porreres –Xisca Mora– com a vicepresidents per Mallorca, Lucía Ribas per Eivissa i Antoni Bosch per Menorca. Així i tot, hi haurà alguns canvis, com el de Rafel Ballester, que passarà a ser coordinador en detriment del càrrec actual de secretari general.

Un dels objectius del partit, segons Gili, és enfortir l'estructura municipal i orgànica amb vista al calendari electoral del mes de maig. "Estam davant una oportunitat històrica i farem feina amb totes les nostres forces perquè la gent confiï en un projecte de centre, pragmàtic i que mira pels interessos de les Balears", ha explicat Gili.

El Pi vol evitar lluites internes que bloquegin l'activitat de la formació. "No pot tornar a passar que ningú bloquegi aquest partit", va explicar el president del partit el passat agost, amb referència a la situació viscuda el 2021 que va acabar amb la dimissió del llavors president, Antoni Amengual.

stats